RSS Feed

Sabtu, 8 Mei 2010

Janin Dalam Kandungan Sujud ketika Mendengar Ayat Al Quran

Sesungguhnya Islam itu Indah! Allah sentiasa memperlihatkan kita betapa hebatnya Kuasa Allah..  Kita sering dikhabarkan tentang awan yang membentuk kalimah ALLAH, kulit telur terukir kalimah Allah, pokok yang tumbuh membentuk kalimah 'lailaha illallah' dan sebagainya... cuma manusia sahaja yang tidak mahu berfikir..!!!

          Hari ini saya melihat video yang banyak memberi kesan kepada diri saya sendiri... Janin dalam perut ibu yang bergerak aktif dan secara tiba-tiba berubah tenang apabila diperdengarkan ayat suci Al Quran dibacakan.. Yang lebih menakjubkan apabila janin tersebut berubah kedudukan 'sujud' ketika ayat suci Al Quran dibacakan.. Subhanallah... betapa sucinya Ayat Al Quran.. betapa hebatnya Allah swt. Jika dibandingkan manusia sekarang, seolah-olah 'Al Quran' itu tidak bermakna apa-apa.. mereka yang mengaku beragama Islam kini hanya tinggal nama sahaja Islam. Sila klik untuk melihat video tersebut:

          Jika bayi yang sekecil itu patuh.. sujud hanya apabila mendengar ayat Al Quran, kita yang sudah dewasa.. boleh berfikir dengan waras, mengapa tidak terkesan dengan mukjizat besar Nabi kita Muhammad saw. Bagaimana tahap iman kita.. ???? Ya Allah.. Ampunkan segala dosa-dosaku...! Engkau peliharalah aku daripada tipu daya dan godaan syaitan..! Engkau lindungilah diriku, keluargaku, kedua ibubapaku, sahabat-sahabatku, seluruh muslimin dan muslimat sekalian alam..!

0 komen sikit.. banyak pun boleh..:

Catat Ulasan